Splošni pogoji prijave in prejemanja e-novic - Green Gold Brewing
21987
privacy-policy,page-template,page-template-contact-page,page-template-contact-page-php,page,page-id-21987,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Splošno:

1. Ta politika zasebnosti podjetja Green Gold d.o.o. (v nadaljevanju Green Gold ali ponudnik ali upravljavec osebnih podatkov) seznanja obiskovalce (v nadaljevanju obiskovalec, posameznik ali kupec) naših spletnih mest in kupce naših proizvodov, katere podatke o posameznikih zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo, katerih postopkov obdelave se poslužujemo ter kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavite.

 

2. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih mest ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

 

3. Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR), konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Ur. l. RS, št. 109/12, 110/13, 40/14, 81/15 in 40/17), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

 

4. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi od posameznika, kadar obišče in uporabi ponudnikova spletna mesta ali mu jih posreduje na drug način kot so npr. sodelovanje v nagradnih igrah, anketah, dogodkih ponudnika, obdelava podatkov v okviru pošiljanja ponudb ipd..

 

5. Osebne podatke posameznikov obdelujemo:

  • za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe,
  • za izvrševanje pogodbe,
  • če se obiskovalec oz. kupec z obdelavo izrecno strinja.

 

6. V kolikor je posameznik v postopku pogajanj za sklenitev pogodbe ali pa ima z nami že sklenjeno pogodbo, pridobljene podatke obdelujemo zlasti za namene:

  • komuniciranja,
  • izvajanja pravic in obveznosti dogovorjenih v pogodbi, ki ste jo sklenili s ponudnikom,
  • obveščanja o pomembnih dejstvih pred sklenitvijo, ob sklenitvi pogodbe ali v času trajanja pogodbe prek dogovorjenih načinov komunikacije (navadna pošta / elektronska pošta / SMS / drugo),
  • reševanja zahtevkov, reklamacij in pritožb.

 

7. Za zgoraj navedene namene obdelujemo po naravi primerne in potrebne podatke:

  • ki jih ponudniku posameznik posreduje neposredno (npr. ime, priimek, naziv podjetja in funkcija, telefonska številka, e-mail naslov),
  • ki jih ponudniku posreduje posredno oziroma jih ponudnik ustvari tekom trajanja pogodbenega razmerja (npr. podatki o plačilu računa, pripisovanje vrednosti in količine nakupa).

 

8. Ponudnik podatke za zgoraj navedene namene obdelave, če ni za posamezen namen določen drugačen rok hrambe, hrani do preteka zastaralnih rokov, kot so opredeljeni v vsakokrat veljavnem Zakonu o varstvu osebnih podatkov in Obligacijskem zakoniku.

 

9. Obdelovanje osebnih podatkov na podlagi soglasja je prostovoljno, ni povezano ali pogojeno z vstopom v pogodbeno razmerje s ponudnikom in ga lahko posameznik kadarkoli prekliče. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

 

10. V podjetju Green Gold pridobivamo ločena soglasja za različne namene obdelave. Osebne podatke za katere je potrebno soglasje obdelujemo sorazmerno s časom, ki je potreben in primeren za doseganje v soglasju opredeljenega namena obdelave, vendar v vsakem primeru najdlje do preklica danega soglasja.

 

11. V kolikor posameznik poda soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pridobljene podatke obdelujemo za namene:

  • pošiljanja reklamnega gradiva, revij in vabil na dogodke,
  • telefonskega, pisnega in elektronskega anketiranja,
  • obveščanja o aktivnostih katerih organizator je Green Gold d.o.o., ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki aktivnost organizira v sodelovanju z Green Gold d.o.o.,
  • splošnega segmentiranje in ocenjevanje vedenja in interesov kupcev,
  • drugih statističnih obdelav.

 

12. Za zgoraj navedene namene obdelujemo:

  • podatke, ki nam jih posameznik posreduje neposredno (npr. ime, priimek, spol, datum rojstva, telefonska številka, e-mail, podatki o nakupnih navadah ipd.),
  • javno objavljene podatke (npr. podatke, ki jih posameznik objavi na socialnem omrežju in za katere označi, da so javno dostopni),
  • izpeljane ali izvedene podatke, ki jih pridobimo pri oblikovanju posameznikovega osebnega profila, kot je npr. ekonomska moč (na podlagi količine kupljenih proizvodov predvidevamo ekonomsko moč kupca ter temu primerno predlagamo popust).

 

13. Zbrane podatke lahko občasno delimo z drugimi družbami, zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji in ponudniki storitev, s pomočjo katerih zagotavljamo bolj optimalno poslovanje in ki podatke obdelujejo izključno v našem imenu. Te obdelovalce zavezujejo enaka pravila in standardi varovanja osebnih podatkov, veljavna zakonodaja ter pogodba o obdelavi osebnih podatkov. V nadaljevanju so primeroma naštete kategorije obdelovalcev s katerimi sodelujemo:

  • ponudnik storitev izdelave personaliziranih tiskovin,
  • zunanji računovodski servis,
  • ponudnik spletnega gostovanja,
  • ponudniki drugih podpornih storitev.

 

14. Na podlagi veljavne zakonodaje, soglasja posameznika ali če je to potrebno za izvajanje in izpolnjevanje pogodbenega razmerja, ki ga je posameznik sklenil z nami, se podatki lahko posredujejo tudi drugim uporabnikom.

 

15. Posameznik lahko podano privoljenje kadarkoli prekliče tako, da v prejetem sporočilu z e-novicami klikne povezavo za odjavo od prejemanja e-novic oz. z zahtevkom, ki ga pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@greengoldbrewing.si.

 

16. Posameznik s posredovanjem osebnih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitve obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Posameznik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani ponudnika na elektronski naslov info@greengoldbrewing.si. Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

 

17. Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo spletnih mest www.greengoldbrewing.com in www.ggb.si in ne veljajo za spletna mesta, do katerih lahko obiskovalec pride s spletnega mesta ponudnika ali prek drugih spletnih mest. Tovrstna spletna mesta imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora posameznik seznaniti.

Piškotki:

18. Naši spletni mesti www.greengoldbrewing.com in www.ggb.si uporabljata piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletnih mest (prikaz pojavnega okna). Obiskovalec spletnega mesta lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

 

19. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta prenesejo na računalnik ali mobilno napravo obiskovalca. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

 

20. Piškotki se uporabljajo predvsem za boljšo uporabniško izkušnjo in omogočajo uporabo spletnega mesta, uporabo vseh funkcionalnosti ter zbirajo agregirane informacije o uporabi spletnega mesta. Piškotki sami po sebi ne omogočajo  identifikacije obiskovalcev in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje spletnega mesta ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

 

21. Nujno potrebne piškotke bomo na naprave obiskovalcev vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki omogočajo dostop do spletnega mesta, delovanje posameznih
funkcionalnosti spletnega mesta in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o obisku.

 

22. Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na naprave nameščajo druga podjetja, kot so npr. Facebook Inc. in Google Inc.. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na našem spletnem mestu, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje uporabi njihovih storitev.

 

23. Nameščanje piškotkov na napravo lahko obiskovalec nadzira s pomočjo nastavitev v brskalniku. Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  • Internet Explorer 9 – https://support.microsoft.com/sl-
    si/products/windows?os=windows-7
  • Internet Explorer 7 in 8 – https://support.microsoft.com/sl-
    si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
  • Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl-
    sl&p=cpn_cookies
  • Mozzila Firefox – https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-
    onemogocite-piskotke?redirectlocale=sl&redirectslug=kako-omogocite-
    onemogocite-piskote-v-katerih-splet
  • Safari – https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=en_US&locale=en_US

Odjava od e-novic:

Uporabnik lahko prekliče svojo prijavo tako, da v prejetem sporočilu z e-novicami klikne povezavo za odjavo od prejemanja e-novic. Uporabnik lahko odjavo e-novic in izbris kontakta zahteva z zahtevkom, ki ga pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@greengoldbrewing.si

Po dokončni potrditvi odjave uporabnika bomo s seznama uporabnikov izbrisali vse podatke uporabnika.